Puterea rugăciunii

Articol publicat în paralel și pe blogul personal.

  • Rugați-vă neîncetat. (1 Tesaloniceni 5:17)
  • Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

Nu degeaba au zis Pavel și Iacov cuvintele de mai sus. George Müller* a spus cîndva: „Mi-am dedicat cu bucurie întreaga viață pentru scopul de a exemplifica cît de multe se pot obține prin rugăciune și credință.”

Biblia ne învață că rugăciunea are o mare putere dacă este folosită așa cum trebuie, dacă este conform voii lui Dumnezeu. (Iacov 5:16) Cineva spunea că atunci cînd va muri poate cea mai mare mirare a lui va fi cînd va afla ce mare putere a avut rugăciunea pe pămînt și ce puțin a folosit-o. Oricum te-ai afla, oriunde te-ai afla, în cea mai inimaginabilă situație posibilă, apelează la rugăciune și la puterea ei care este mare.

„O modalitate de a primi pace este prin a-i cere în rugăciune Domnului tocmai promisiunile Lui din Scripturi: arată-I scrisul Lui de mînă! Dumnezeu este tandru cu Cuvîntul Lui.” (Thomas Manton)

*George Müller a fost un om al lui Dumnezeu care a experimentat din plin ce înseamnă puterea în rugăciune. Și-a pus toată încrederea în Dumnezeu crezînd că El poate să-i ofere tot ceea ce are nevoie în viață. Părăsit de toți în momentul cînd s-a întors la Domnul, a început să trăiască o viață din minuni și rugăciuni. După publicarea jurnalului său personal, dintre cele 50 000 de rugăciuni pe care le-a consemnat, s-au numărat nu mai puțin de 30 000 de rugăciuni ascultate în mai puțin de 24 de ore, iar restul au fost ascultate în timp. Lucrarea cea mai mare pe care a făcut-o a fost așa numitul „Miracol de la Bristol (click pentru a descărca | .PDF)”, un orfelinat pentru 2000 de copii unde se îngrijea de nevoile lor trupești și spirituale. De la 0 bani în buzunar, a ajuns să primească în urma rugăciunilor peste 75 milioane de lire în total, fără ca măcar să ceară vreodată acest lucru. George Müller, un om al rugăciunii, un om care s-a lăsat în totalitate în mîinile singurului ce poate face astfel de minuni și cu viața ta: Dumnezeu.

Tu ce ai de gînd să faci? O să te pleci în rugăciune și o să folosești această putere care ți-a fost dată? O să îți dai drumul în totalitate în mîinile Lui?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă mulţumim!